Tirana është kryeqyteti i Shqipërisë, i vendosur në Ballkan midis Malit të Zi, Kosovës, Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë.

Ajo është e pasur me disa nga mrekullitë natyrore më unike të Evropës! Kjo e bën Tiranën një nga destinacionet më të veçanta për t’u vizituar. Në ditët e sotme, të jesh nomad digjital është një mundësi e mirë për të shëtitur botën, por edhe të bësh para duke punuar online.

Nëse jeni në kërkim të një vendi të ri nga i cili mund të punoni ose të krijoni sipërmarrjen tuaj, ja disa nga arsyet se përse duhet të zgjidhni Tiranën. Si vendi ku ju duhet të bëni eksperiencën tuaj si nomad digjital!

  • Kosto e lirë e jetesës

Të jetosh në Tiranë si një nomad digjital është jashtëzakonisht e përballueshme. Qeratë e apartamenteve janë relativisht më të lira se në Evropën Perëndimore dhe ushqimi është gjithashtu i lirë.

Tirana ka një përzgjedhje të madhe vendesh për të punuar, të tilla si hapësirat co-working, biblioteka dhe kafene. Në Tiranë ka rreth 5-10 hapësira co-working dhe qyteti po bëhet gjithnjë e më popullor për nomadët digjitalë.

  • Kultura e pasur

E vendosur në zemër të vendit dhe e rrethuar nga male, Tirana përbën qendrën kulturore shqiptare. Është një vend i mrekullueshëm për t’u vizituar si nomad digjital për shkak të klimës së ngrohtë mesdhetare dhe vendndodhjes fantastike për të bërë udhëtime ditore edhe në vendet përreth. Gjuha vendase është shqipja, megjithëse brezat e vjetër mund të flasin rusisht dhe më të rinjtë anglisht dhe italisht.
Gjithashtu, një nga elementët më tërheqës për vizitorët është tradita e fortë mikpritëse.  

  • Ushqimi

Pozicionuar në brigjet e detit Adriatik dhe Jon, gatimi shqiptar është përfaqësues i kuzhinës mesdhetare të nderuar gjerësisht. Ky stil i veçantë gatimi është njohur si dieta më e shëndetshme në botë prej vitesh. Çka është më e rëndësishmja: në Tiranë ka një shumëllojshmëri restorantesh, baresh, tavernash dhe bujtinash.

Një nga arsyet se pse duhet të zgjidhni Tiranën është mundësia e të punuarit nga pothuajse kudo me Wi-Fi pa pagesë.

Duke nisur nga bibliotekat e qytetit, klubet e leximit dhe hapësirat co-working, çdo nomad digjital dhe i ri në Tiranë ka mundësi të shumëllojshme për të punuar nga PC e tij në rehati dhe komoditet maksimal.

Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth lehtësirave të mundësuara.