Nomadi Digjital

Tirana mirëpret të gjithë nomadët digjitalë që dëshirojnë të punojnë nga shtëpia duke shijuar dhe të gjithë të mirat që kryeqyteti ofron.

Çfarë do të thotë të jesh nomad digjital?

Nomadët digjitalë janë njerëz që e drejtojnë jetën e tyre në mënyrë nomade ndërsa angazhohen në punë në distancë duke përdorur teknologjinë e telekomunikacionit digjital. Disa nomadë digjitalë janë udhëtarë të përhershëm, ndërsa të tjerët janë nomadë vetëm për një periudhë të shkurtër kohe.Tirana e ka prioritet të saj krijimin e një ambjenti sa më të favorshëm dhe miqësor për nomadët digjitalë. Ditët e sotme, nëse dëshiron të punosh nga Shqipëria dhe të jetosh në një vend ku Wi-Fi gjendet pa problem kudo dhe hapësirat co-working janë me çmime të përballueshme dhe lehtësisht të aksesueshme, shanset janë shumë të mira!

Viti 2020 riformësoi kulturat organizative dhe mënyrën se si njerëzit e përcaktojnë punën në jetën e tyre. Kompanitë i zhvendosën modelet e tyre për të akomoduar punën nga shtëpia dhe ky trend ende vijon. Riformësimi i punës e shtyu edhe më tej fenomenin e nomadëve digjitalë.

Nomadizmi digjital është trajtuar si një formë e turizmit krijues, një lloj aktiviteti i kohës së lirë si një lloj i ri i fuqisë punëtore të pavarur dhe si një aktivitet i ri ekonomik dhe një fenomen kulturor. Kur flasim për nomadët digjitalë, ka tre elementë kryesorë që i përcaktojnë ata më së miri!

Komuniteti

A keni parë ndonjëherë një nomad digjital që ecën vetëm? Ata mund të vizitojnë vende të reja sipas dëshirës, por ata gjithmonë priren të krijojnë ose të gjejnë një komunitet njerëzish me mendje të ngjashme gjatë rrugës. Dhe ata e bartin atë komunitet nëpër kohë në çdo vend ku shkojnë! Sidoqoftë, duhet të themi: është një nga komunitetet më të lezetshme ku mund të bashkoheni ndonjëherë!

Liria

"Nomad" në vetvete do të thotë të jesh i lirë, pasi përfshin një jetë pa kufij të vendit dhe pa vendbanim. Eshtë e panevojshme të thuhet se nomadët digjitalë përqafojnë lirinë si gjënë më të rëndësishme që ata mbartin përmes pozicioneve të punës apo kompanive të krijuara në vende të ndryshme.

Shtëpia

Ju mund të mendoni se 'nomadizëm' do të thotë të mos kesh një shtëpi, apo jo? Megjithatë jo e vërtetë. Shtëpia e tyre e drejtë: familja, teknologjia dhe gjërat e nevojshme që ata mbajnë janë gjithmonë me ta. Në fakt, një nomad digjital diku aktualisht po kërkon shtëpinë e tyre të radhës:)! Shpresojmë që destinacioni juaj i radhës të jetë Tirana, nuk do t'ju zhgënjejmë!Ne gjithmonë presim me padurim nomadin e radhës digjital këtu në Tiranë. Kryeqyteti Evropian i Rinisë për vitin 2022 dhe Kryeqyteti i Sporteve për vitin 2023 mund të jenë një vend i mrekullueshëm për çdo sipërmarrës të dëshiruar në mbarë botën dhe çdo punëtor në distancë që dëshiron një sfidë të re përpara!

Kontakto me ne për të mësuar më shumë se çfarë ofron Tirana për nomadët digjitalë.