Tirana has become the most innovative city in the country! Among the dozens of opportunities that Tirana offers, ranging from co-working spaces or programs for young people, hundreds of young people are developing their ideas every day.

During May 18, 2022, from 10:00 to 14:30, the Department of Management, Faculty of Economics, University of Tirana, in the framework of concluding the Innovation study course, organized the “Young Innovators” competition at the “Liria” building.

Present in this competition were about 250 third year students in the Branches of Business Administration and Economic Informatics; Dean of the Faculty of Economics; Lecturers of the Department of Management and the Department of Finance; Representatives from businesses; Representatives from the Municipality of Tirana and other institutions.

During the activity, greeting words were held:

 • Z. Dhori KULE, Dekan i Fakultetit të Ekonomisë, Universiteti i Tiranës;
 • Znj. Etleva LESKAJ, Përgjegjëse e Departamentit të Manaxhimit, Fakultetit të Ekonomisë, Universiteti i Tiranës;
 • Z. Valer PINDERI, Sipërmarrës, themeluesi i dyqanit më të madh online në Shqipëri Aladini;
 • Z. Valentin CELA, Ish Student i Administrim Biznesit, Fitues i kompeticionit të Inovacionit 5 vite më parë dhe aktualisht anëtar i “VIAL”.

Under the moderation of two Innovation lecturers, Msc. Ada BICI dhe Msc. Megi CALI, all 14 finalist groups presented their work in front of a professional evaluation panel consisting of:

 • Znj. Ardita SEKNAJ, Sekretar i Përgjithshëm në Dhomën Ndërkombëtare të Tregtisë, Shqipëri;
 • Znj. Etleva LESKAJ, Përgjegjëse e Departamentit të Menaxhimit, Fakultetit të Ekonomisë, Universiteti i Tiranës;
 • Z. Ermir PUKA, Drejtor i Përgjithshëm i Teknologjisë së Informacionit, Inovacionit dhe të Dhënave, Bashkia Tiranë;
 • Znj. Nertila BUSHO, Lektore e Lëndës së Inovacionit në Departamentin e Manaxhimit, Fakultetit të Ekonomisë, Universiteti i Tiranës;
 • Z. Patrik FETAHAJ, Këshilltar për promovimin e start-up në Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (BE për Inovacionin) në Shqipëri.
 • Z. Valer PINDERI, Sipërmarrës, themeluesi i dyqanit më të madh online në Shqipëri Aladini;
 • Z. Valentin CELA, Ish Student i Administrim Biznesit, Fitues i kompeticionit të Inovacionit 5 vite më parë dhe aktualisht anëtar i “VIAL”.

At the end of the competition, certificates of participation were distributed to all students of the finalist groups and the following winning ideas were announced:

 • Çmimi i parë shkoi për idenë: “Student Life” të realizuar nga studentja Amarilda Koka.
 • Çmimi i dytë iu dha idesë: “Water Tap Lamp” të realizuar nga studentët Eniard Daja, Sara Gëzhilli, Aldo Elmazi, Irisi Xhengo.
 • Çmimi i tretë iu dha idesë: “Smart Light” të realizuar nga studentët Artjola Zalla, Eleni Kullira, Lorena Rama, Enada Bengaj.
 • Çmimi i katërt iu dha idesë: “Ferma Juaj” të realizuar nga studentët Alondra Lleshaj, Tea Vocaj, Sanduela Domi, Orkida Gjonca.
 • Çmimi special iu dha idesë: “Hope for a better future” të realizuar nga studentët Emrulla Ramilli, Flavio Kaja, Levisa Pjetri, Shpresim Tahiraj.
For more photos and videos from the event click here.